Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 76
Data: 10-09-2019


Participarea șefului Statului Major al Apărării la ceremonia de deschidere a anului de învățământ 2019-2020 la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova


Generalul Nicolae Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a participat, luni, 9 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului de învățământ 2019-2020, la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Colegiul din Craiova a fost reînființat din anul școlar 2016, iar în prezent școlarizează 461 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a. “Participând la această activitate, gândurile m-au purtat, vrând-nevrând, înapoi cu aproape 38 de ani, când, nu pe același platou dar în aceeași formație, pășeam pe poarta Liceului Militar Tudor Vladimirescu, în 1981.

Împreună cu domnul general-maior Lungulescu, amândoi absolvenți ai Liceului Militar “Tudor Vladimirescu” - la vremea respectivă, suntem astăzi, aproape de sfârșitul carierei și nu putem decât să privim cu mândrie și cu foarte mare încredere către cei care astăzi sunteți în formație. Aveți toate instrumentele la îndemână să deveniți cu mult mai buni decât am fost și decât suntem noi astăzi și să conduceți destinele Armatei Române, acolo unde îi va fi hărăzit Dumnezeu.

Am ascultat cu atenție cuvintele celor doi elevi, ale elevului plutonier adjutant și ale domnișoarei care a obținut cea mai mare medie la examenul de admitere. Nu cred că mai este nimic de adăugat, pentru că ascultându-l pe domnul elev plutonier adjutant, la o distanță de doar 3 ani între ei, adresându-se cu “dragi boboci”, mă întreb, noi, cei care suntem la final de carieră, cum să ne adresăm celor care sunt astăzi în formație în fața noastră.

Cred că cele mai potrivite cuvinte pentru a ne adresa sunt: speranță, ideal, spirit, ambiție, viitor. Toate acestea trebuie să reprezinte și sunt convins că reprezintă ingredientele după care vă veți planifica pașii și cariera în instituția militară.”, a precizat generalul Nicolae Ciucă în cadrul ceremoniei.

Pe parcursul zilei, generalul Ciucă a vizitat și Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, în contextul în care, pe 13 septembrie, se împlinesc 25 de ani de la înființarea acestuia. Batalionul executa, în 2002, prima misiune în teatrul de operații Afganistan, sub comanda actualului șef al Statului Major al Apărării.