Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 26
Data: 03-05-2019


Participarea șefului Statului Major al Apărării la Ceremonia de schimbare a comenzii SACEUR


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat astăzi, 3 mai, la ceremonia de schimbare a comenzii Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), desfășurată în Mons, Belgia.

Generalul Curtis M. Scaparrotti, în dubla sa calitate de Comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) și Comandant al Comandamentului Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii din Europa (US EUCOM), a susținut interesele și inițiativele României în cadrul NATO, precum și eforturile de implementare a acestora în cadrul arhitecturii de securitate euro-atlantice.

Generalul Tod D. Wolters a fost numit în funcția de Comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR). Generalul Wolters a îndeplinit funcțiile de comandant al Comandamentului Aerian Aliat de la Ramstein şi al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa și Africa.

Participarea la activitate a fost un bun prilej de promovare a României ca pilon de securitate în flancul sud-estic al NATO, precum și în demersurile naționale actuale privind cooperarea forțelor armate române cu forțele armate americane, în format bilateral, aliat și multinațional. Totodată, evenimentul a asigurat cadrul formal și informal pentru interacțiunea cu personalități din zona politico-militară a statelor cu parteneriate strategice cu SUA.

 


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp