Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 38
Data: 06-06-2019


Participarea șefului Statului Major al Apărării la ceremonia organizată la Cincu cu prilejul Zilei Eroilor


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat joi, 6 iunie, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Eroilor, la Cimitirul Eroilor Necunoscuți de la Crucea Nord Cincu, căzuți în Primul Război Mondial.

 

Totodată, șeful Statului Major al Apărării a vizitat Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu și pe militarii care se instruiesc aici în cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019 (SG19), pentru a vedea modul de organizare și executare a acestuia.

 

Exercițiul multinațional SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere și aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

 

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 este conexat cu o serie de exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

 


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp