Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 67
Data: 26-07-2019


Vizita șefului Gărzii Naționale a statului Alabama în România


În perioada 22-26 iulie, șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon, a efectuat o vizită oficială în România.

Oficialul american, a fost însoțit de generalul de brigadă Cristian Teglaș, comandantul Brigăzii 2 Vânători de munte,
și a desfășurat o serie de vizite de informare la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, Comandamentul Diviziei 4 Infanterie și Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate.

         Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară, de mai bine de peste 25 de ani, în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP). Vizita delegației americane a constituit o oportunitate pentru consolidarea SPP și o pârghie în cadrul procesului de identificare a activităților bilaterale care se pot derula în viitor între Armata României și ALNG.

Prin activitățile Mil-to-Mil, SPP a oferit sprijin și expertiză în procesul de specializare și perfecționare, în domeniul instrucției militarilor din forțele terestre și aeriene și a contribuit la dezvoltarea infrastructurii Centrului Național de Instruire Întrunită Getica (JNTC) din Cincu.

Împreună cu militarii Gărzii Naționale din Alabama, militarii români au executat în anul 2019, o serie de exerciții tactice cu trupe în teren, cele mai importante fiind  „RESOLUTE CASTLE” și ,,SABER GUARDIAN”.
Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp