Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 38
Data: 06-04-2016


Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” 


Miercuri, 6 aprilie, în prezența generalul Nicolae Ciucă, șefului Statului Major General, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Centrului de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica”(CILFT) – Cincu.

Colonelul Nicolae Ioan a predat comanda și Drapelul de luptă, colonelului Ilie Baciu, care a îndeplinit funcția de locțiitor al centrului.

Moment deosebit de emoţionant din mai multe puncte de vedere, dar în primul rând „pentru cel care a decis să facă acest pas – a ţinut să precizeze generalul Nicolae Ionel Ciucă la începutul alocuţiunii sale. Este vorba de o legătură sentimentală care îşi are rădăcinile cu mulţi ani în urmă. De-a lungul timpului, împreună cu colonelul Nicolae Ioan, am desfăşurat toate activităţile care ne-au fost hărăzite atunci când împreună eram ofiţeri de operaţii în comandamentul Brigăzii 2 Infanterie. Ulterior am realizat echipa de comandă a Batalionului 26 Infanterie «Neagoe Basarab» pentru tot ceea ce a însemnat participarea şi îndeplinirea misiunilor acestei structuri ca primă unitate română destinată să participe la misiuni NATO. În acelaşi timp, împreună cu toţi militarii, de la soldaţi la ofiţeri, am reuşit să convingem că suntem suficient de bine pregătiţi astfel încât să îndeplinim misiunile din Kosovo, să pregătim o structură care să fie dislocată în Afganistan şi să reprezinte armata română pentru tot ceea ce urma să se întâmple în drumul spre integrarea armatei în structurile euroatlantice. Am făcut aceste precizări nu pentru a scoate în evidenţă cât de importante au fost activităţile şi structurile din care am făcut parte ci pentru a sublinia cât de multă dedicaţie, cât de mult profesionalism, efort şi sacrificiu a trebuit să facă un ofiţer astfel încât să parcurgă toate etapele de promovare în cariera militară şi să ajungă să-şi încheie cariera într-o institiţie emblematică pentru tot ceea ce înseamnă evoluţia şi dezvoltarea armatei române.”

La rândul său, colonelul Nicolae Ioan, a ţinut să îşi înceapă alocuţiunea prin a mulţumi tuturor celor care l-au învăţat, l-au sprijinit, în cei aproximativ treizeci şi opt de ani de carieră militară. Nu i-a uitat, de asemenea, pe colegii şi subordonaţii pe care i-a avut, cu ajutorul cărora a putut să ducă la îndeplinire misiunile încredinţate. „Sigur că perioada petrecută la CILFT este una de excepţie pentru cariera mea şi coincide cu o dezvoltare fără precedent a acestui Centru.”

Activitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor din Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.


Statul Major General