Șeful Statului Major al Apărării, la festivitatea de încheiere a anului școlar 2021-2022 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”

Data: 09-06-2022

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat, în data de 9 iunie, la festivitatea de încheiere a anului școlar 2021-2022 și de absolvire a Promoției „Încoronarea de la Alba Iulia-100” la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.
Ceremonii similare au fost organizate la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța și Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu" Craiova.
„Spre deosebire de absolvenții din anii anteriori, promoția 2022, care poartă denumirea onorifică „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”, s-a confruntat pe parcursul celor patru ani de studii cu provocări nemaiîntâlnite. Și din acest motiv, absolvirea nu este doar un moment emoționant, ci și unul de responsabilizare, tinerii fiind mult mai conștienți de însemnătatea conceptului de „apărare” și „suveranitate”, respectiv a valorilor de „patrie” și „solidaritate”. Am convingerea că își privesc parcursul profesional și cariera militară cu maturitate și responsabilitate. Dragi absolvenți, ați devenit tineri de nădejde și am convingerea că pașii viitori vă vor purta spre succes. Sunteți viitorul societății și al Armatei României! De voi depinde ca acesta să fie unul strălucit!” le-a transmis șeful Apărării.
 

Comunicate