Aniversare Academia Navala „Mircea cel Bătrân”

Data: 17-11-2022

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a sărbătorit împlinirea a 150 de ani de învățământ românesc de marină printr-o ceremonie militară organizată joi, 17 noiembrie, la sediul instituției.
Cu acest prilej, Drapelul de Luptă al unității a fost decorat cu Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Comandor, cu însemn de pace pentru militari. Totodată, au fost acordate mai multe distincții militare personalului academiei.
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu: „Performanța a fost reperul identitar comun al multor generații de studenți și profesori care au și-au legat carierele de Marina Română prin anii de studii la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, denumită la început Școala Flotilei. M-am bucurat să mă alătur colectivului Academiei Navale la această frumoasă aniversare. Specialiștii formați la Constanța, indiferent dacă ne referim la ofițerii Forțelor Navale, ai Poliției de Frontieră ori pentru industria maritimă, confirmă constant calitatea actului educațional și aduc plus-valoare locurilor în care ajung să profeseze. Rezultatele excepționale înregistrate au ca argument certificarea „nivel ridicat de încredere” al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior Românesc, precum și decorarea de astăzi a Drapelului de Luptă cu Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Comandor, cu însemn de pace pentru militari.
Am convingerea că Academia Navală „Mircea cel Bătrân” va continua să-și onoreze blazonul și va menține cursul inovării și performanței. Bun cart înainte, Academia Navală! La mulți ani!”.
 

Comunicate