Steadfast Cobalt 2019

Steadfast Cobalt 2019, cel mai mare exercițiu de comunicații și informatică de la nivelul Alianței Nord-Atlantice, se desfășoară, în perioada 19 mai - 2 iunie, la sediul Centrului 48 comunicații și informatică strategice, de la Otopeni.
Exercițiul, la care participă peste 1200 militari români și străini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicații și informatică ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea și validarea interoperabilității sistemului C4ISR (Comandă Control Comunicații Informatică Informații Supraveghere și Cercetare). 
Steadfast Cobalt 2019 a fost planificat de Comandamentul Forțelor Aliate din Europa și va fi condus de comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner.
Exercițiul își propune instruirea în comun pentru acordarea suportului multinațional în operațiile desfășurate de NATO și exersarea procedurilor standard necesare atingerii interoperabilității resurselor umane și tehnice.
Marți, 21 mai, de la ora 9.00, în cadrul exercițiului a fost organizată o zi a presei.
Detalii suplimentare pentru presă pot fi oferite de maiorul Claudiu Panait, tel. 0760.303.664 sau 0786.850.142, email: relatiipublice.smap@gmail.com.

Comandantul NCISG al Forțelor Aliate din Europa, generalul maior Wolfgang Renner, și comandantul CCI, generalul-maior Valentin Becheru au vizitat Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Publicat în 03-06-2019
În data de 28.05.2019, Comandantul Grupului NATO pentru Comunicații și Sisteme Informatice (NCISG) al Comandamentului Forțelor Aliate din Europa, generalul maior Wolfgang Renner, și comandantul Comandamentului comunicațiilor și informaticii, generalul-maior Valentin Becheru au vizitat Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.Pe durata vizitei a fost informat despre misiunea, realizările și activitățile viitoare ale acestei structuri NATO.. citeste tot

Vizita la Baza Militara Mihail Kogalniceanu Constanta, cu o aeronava C27J Spartan

Publicat în 27-05-2019
Pe 27 mai 2019, comandantul NATO CIS Group (NCISG), generalul-maior Wolfgang Renner, și comandantul Comandamentului comunicațiilor și informaticii, generalul-maior Valentin Becheru, au efectuat o vizita la Baza Militara Mihail Kogalniceanu Constanta, cu o aeronava C27J Spartan.In timpul zborului, s-a desfasurat un exercitiu de Politie Aeriana prin interceptarea aeronavei de catre 2 avioane MIG 21 Lancer, ulterior sustinandu-se o prezentare demonstrativa a acestuia prin vizionarea profilului de interceptie al aeronavei.. citeste tot

Fotografii și video de pe timpul exercițiului

Publicat în 21-05-2019
Live Facebook: Conferința de presă a generalului-maior Valentin Becheru și a generalului-maior Wolfgang Renner.Fotografii: Conferința de presă a generalului-maior Valentin Becheru și a generalului-maior Wofgang Renner. citeste tot