Aniversare Brigada 243 Radioelectronică și Observare Callatis

Data: 31-05-2022

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a participat, în data de 31 mai, la aniversarea a 50 de ani de la Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”. 
„Forțele Navale Române au un rol determinant în menținerea capacității de avertizare timpurie și reacție în bazinul Mării Negre. În cadrul structurilor navale cărora li s-a încredințat acest rol este Brigada 243 Radioelectronică și Observare Callatis. Necesitatea de a funcționa discret a făcut ca timp de 50 de ani, această unitate să-și scrie istoria fără evidențe publice. Însă gloria Forțelor Navale, din ultima jumătate de secol, este încărcată de paginile excelenței celor care au constituit, în 1972, Centrul Radioelectronic şi Observare și a celor care au dus tradițiile structurii până astăzi.Țara și Armata României au nevoie de dumneavoastră și de misiunile pe care le îndepliniți! Cu ocazia Decorării Drapelului de Luptă și împlinirii a 50 de ani de existență a Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare Callatis, sunt onorat să vă transmit felicitări și să vă doresc putere de muncă, succese profesionale și împliniri alături de cei dragi dumneavoastră. Rămâneți „De veghe valurilor, de veghe undelor!” – „Ad vigilamus undis.”, a transmis generalul Daniel Petrescu personalului brigăzii. 
***
Brigada 243 Radioelectronică şi Observare „Callatis” este o structură specializată în domeniul ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance), fundamentală atât pentru Forţele Navale Române, cât şi pentru celelalte structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, în scopul avertizării timpurii şi asigurării protecţiei forţei.
 

Comunicate