Aniversarea Forțelor pentru Operații Speciale – 20 de ani

Data: 02-03-2023

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat joi, 2 martie, la Târgu-Mureș, la sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) în Armata României.

În cadrul ceremoniei militare organizate în Piața Victoriei, ministrul Angel Tîlvăr a conferit „Emblema de Onoare a Armatei României” Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii", prima structură de operații speciale din armata română, și unor militari ai Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale. Totodată, generalul Daniel Petrescu a conferit „Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării” Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale și unor militari din structurile FOS.

La finalul ceremoniei a avut loc defilarea detașamentelor de militari reprezentând toate unitățile din subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, cu aproximativ 30 de mijloace tehnice. De asemenea, a fost vizitată expoziția organizată în Cetatea Medievală de Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, în colaborare cu reprezentanți din industria națională și internațională de apărare, în cadrul căreia aproximativ 50 de companii din România și din străinătate au prezentat tehnică și echipamente militare de ultimă generație.

***

Ziua de 1 martie 2003 reprezintă un moment de referință în istoria Armatei României, marcând înființarea, la Târgu Mureș, a Batalionului 1 Forțe Speciale, prima structură de operații speciale din țară.

Comunicate

Evenimente recente

07-06-2023 Programul de Parteneriat Statal dintre Armata României și Garda Națională Alabama, 30 de ani

06-06-2023 Ziua Distinștilor Vizitatori la Saber Guardian 23