Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 13
Data: 06-02-2020


Autoevaluarea Comandamentului Forțelor Întrunite pe anul 2019


Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat joi, 6 februarie, la ședința de autoevaluare a activității Comandamentului Forțelor Întrunite (CFÎ) pe anul 2019.

 

Vă mulțumesc pentru modul în care vă executați misiunea, exercitând cu maximă responsabilitate comanda operaţională a contingentelor care participă la misiuni şi operaţii în afara teritoriului național, concomitent cu funcțiile de planificare, conducere și coordonare ce vă revin!

De asemenea, felicit personalul comandamentulului pentru implicarea constantă în evaluarea pregătirii predislocare și direcționarea permanentă a activității în teatrele de operații!”, a menționat generalul-locotenent Daniel Petrescu.***

 

Comandamentul Forţelor Întrunite ‘‘General Ioan Emanoil Florescu’’ continuă tradiţia unor structuri de comandă cu misiuni similare, care au existat în Armata României începând cu anul 2000.

 

Prima dintre acestea, Comandamentul 2 Operaţional Întrunit, a funcţionat în garnizoana Buzău până în martie 2004 şi a avut ca obiectiv  principal sprijinirea activităţilor desfăşurate în scopul aderării României la Alianţa Nord-Atlantică.

Începând cu ianuarie 2003, acesta a exercitat conducerea operaţională a structurilor militare dislocate în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan, fiind transformat în Comandamentul Operaţional Întrunit în martie 2009, pentru ca, în aprilie anul următor, să se tranforme în Centrul de Conducere Operaţională.

Cea mai importantă transformare a avut loc la 01 octombrie 2014, când Centrul de Conducere Operaţională a devenit Comandamentul Forţelor Întrunite.

 

Misiunea principală a comandamentului este reprezentată de conducerea operaţională a contingentelor româneşti dislocate în afara teritoriului național.

 


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp