Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity

Data: 16-05-2022

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a participat luni, 16 mai, la deschiderea Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity. Evenimentul face parte din seria de conferințe „Together We Protect Romania” și a avut ca tematică „Protecting Europe in turbulent times”.
Șeful Apărării a evidențiat faptul că acțiunile agresive ale Federației Ruse au accentuat sentimentul solidarității, care s-a materializat prin consolidarea fără precedent a posturii aliate de descurajare și apărare. 
„Cheia soluționării oricărei probleme din spațiul social se găsește în puterea solidarității exprimată în dimensiunea unei abordări pragmatice. Într-o lume globalizată și multipolară, rețelele interstatale, al căror obiectiv este, în definitiv, asigurarea prosperității cetățenilor reprezintă singura opțiune viabilă. Conflictul declanșat de Federația Rusă în Ucraina a demonstrat, și celor mai sceptici europeni, importanța apartenenței la organismele internaționale ale lumii civilizate, în special la NATO. (...) Istoria recentă demonstrează necesitatea ca armata să aibă capacitatea de răspuns imediat și eficient la crize, fie la cele din spectrul urgențelor civile, fie la cele de contracarare a unei posibile agresiuni. O solidaritate crescută a societății civile pentru armată, în principal privind nevoile de înzestrare, conduce la realizarea unei pragmatice, funcționale și adecvate momentului când societatea însăși va avea nevoie de aceasta.”, a declarat generalul Daniel Petrescu. 
Evenimentul, organizat de Grupul de Presă Mediauno și Institutul Național de Statistică, se desfășoară în perioada 16-27 mai și reunește lideri și experți din Uniunea Europeană și de peste ocean. 

Comunicate

Evenimente recente

07-06-2023 Ziua Distinștilor Vizitatori la Saber Guardian 23