Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 3
Data: 06-01-2016


Ceremonia de acordare a Emblemei de onoare a SMG, comandorului (N) William Garren


În cadrul unei ceremonii organizate astăzi, 6 ianuarie, la sediul Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, șeful SMG, a conferit Emblema de Onoare a Statului Major General comandorului (N) William Garren, comandantul Naval Support Facility Deveselu.

Generalul Ciucă a subliniat contribuția și implicarea comandorului Garren „în dezvolarea și armonizarea procedurilor de operare specifice activității Bazei Militare de la Deveselu, implicarea în activitățile comune de instruire, precum și cooperarea excelentă cu autoritățile locale”.

Totodată, șeful SMG i-a urat bun venit noului comandant, comandorul (N) James Craycraft care a preluat comanda Naval Support Facility Deveselu, de la comandorul (N) William Garren.

Comandorului (N) William Garren a mulțumit pentru invitația primită și,în același timp, a subliniat buna cooperare dintre militarii români și americani: „M-am oferit pentru această misiune conștient fiind că va fi o mare provocare, dar ceea ce nu am știut când am acceptat a fost faptul că voi primi o nouă familie, pe care acum, din păcate, va trebui să o părăsesc. Inițial, am crezut că mă voi afla astăzi, aici, pentru o întâlnire de lucru cu generalul Ciucă și generalul Zisu, însă am fost foarte plăcut surprins de ceea ce ați pregătit astăzi pentru mine. Apreciez în mod deosebit modul în care am lucrat cu dumneavoastră, ca un întreg. Am fost o singură echipă și am dus aceeași luptă”.


Statul Major General