Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 33
Data: 22-03-2016


Ceremonia de repatriere din misiune a Grupului românesc de operaţii speciale


Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat astăzi, 22 martie, la ceremonia de repatriere din misiune a Grupului românesc de operaţii speciale (ROU SOAG 2), desfășurată la sediul Batalionului Operaţii Speciale " Vulturii", din Tîrgu Mureş.

În cadrul ceremoniei, generalul Ciucă a decorat un număr de zece militari din cadrul Grupului românesc de operaţii speciale.

Şeful Statului Major General, a declarat că cele 400 de medalii şi ordine, decoraţii şi certificate de apreciere, naţionale şi internationale, primite în decursul celor 10 ani de prezenţă continuă în teatrele de operaţii reprezintă dovada spiritului de sacrificiu şi competenţei acestor bravi militari.

Generalul Ciucă a mai afirmat că, rezultatele muncii, priceperii şi dăruirii operatorilor se regăsesc în aprecierile aliaţilor şi partenerilor noştri, aprecieri primite pentru modul în care au fost îndeplinite misiunile de luptă specifice.

În final, șeful Statului Major General a mulțumit familiilor militarilor pentru efortul și înțelegerea de care dau dovadă zi de zi.


Statul Major General