Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 65
Data: 29-07-2015


Ceremonie de plecare în Afganistan a militarilor Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, din Dej


Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, va participa joi, 30 iulie, începând cu ora 9.00, la ceremonia de plecare în misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, din Dej.

„Dragonii Transilvani” vor acţiona în cadrul misiunii NATO în Afganistan „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei forţei a bazei militare Kandahar, precum şi consilierea forţelor de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilităţii politice şi sociale în zonă.

Până în prezent, militarii batalionului au participat la patru misiuni în teatrele de operaţii din Kosovo (BELERUKO-2002), Irak (Antica Babilonia-2003 şi „Iraqi Freedom VII”-2006) şi Afganistan (ISAF IV-2010).

Datorită profesionalismului de care au dat dovadă militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej” pe timpul îndeplinirii misiunilor, Drapelul de luptă al unităţii a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler (cu însemne de război), Ordinul Naţional Pentru Merit” în grad de Ofiţer (cu însemne pentru militari de război), precum şi Emblema de onoare a Armatei României, Statului Major General şi a Forţelor Terestre.


Statul Major General