Ceremonie dedicată veteranilor de război la Monumentul Eroilor Patriei

Data: 29-04-2022

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, și directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, au participat vineri, 29 aprilie, la ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori, organizată  cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în fața Universității Naționale de Apărare.
***

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.    
În cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război”, din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, au fost distribuite, între 26 și 28 aprilie, pachete-cadou celor 1.748 veterani de război și celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum și celor patru veterani din Republica Moldova. Echipele de distribuire a cadourilor în țară au fost constituite din personal al unităţilor militare, sprijiniți de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil.

Comunicate