Ceremonie dedicată Zilei NATO la sediul MApN

Data: 07-04-2024

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a participat alături de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la ceremonia dedicată Zilei NATO în România, desfășurată la sediul Ministerului Apărării Naționale, în data de 7 aprilie. 

Drumul României spre NATO s-a bazat, în mare măsură, pe contribuția excepțională a armatei în operațiile NATO, începută cu un deceniu înainte de momentul propriu-zis al accederii. Certitudinea că, indiferent de vremuri, aliații vor acționa „toți pentru unul și unul pentru toți” s-a câștigat în acțiuni comune în cele mai fierbinți zone ale lumii. Cu fiecare misiune îndeplinită, cu fiecare exercițiu executat, militarii români au demonstrat că sunt camarazii pe care se poate conta. Implicarea și sacrificiul lor au susținut interesele strategice ale țării noastre. În 2024, statutul României de membru NATO este un dat al realității. Pe teritoriul patriei, flamurile steagurilor NATO și Uniunii Europene străjuiesc firesc Drapelul Național. Avem, în prezent, 20 de generații de români care s-au născut într-un stat NATO. Generațiile NATO-20 aparțin unei țări pentru care respectul față drepturile și libertățile fundamentale ale omului este de la sine înțeles.”, a transmis șeful Apărării.

Ziua NATO în România se sărbătorește, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.

 

Comunicate

Manifestări dedicate Zilei NATO, organizate de MApN

Cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și împlinirii a 75 de ani de la înființarea NATO, Ministerul Apărării Naționale organizează, în București și în țară, evenimente dedicate.

Evenimente recente

23-05-2024 Vizita în România a șefului Statului Major General al Apărării Naționale Elene

22-05-2024 Declarația șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, la deschiderea expoziției „Black Sea Defense and Aerospace 2024”

21-05-2024 Conferință de deschidere a BSDA

17-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar NATO

16-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al UE

13-05-2024 Desant aerian în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24

08-05-2024 Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate