Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 74
Data: 15-09-2022


Ceremonie la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial situată pe Muntele Caraiman


Cu ocazia prăznuirii ortodoxe a Înălțării Sfintei Cruci, miercuri, 14 septembrie, Ministerul Apărării Naționale a organizat o ceremonie militară și religioasă la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial situată pe Muntele Caraiman. Desfășurată în prezența directorului Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, ceremonia a inclus depuneri de coroane de flori în memoria eroilor căzuți la datorie.

„Acest monument consfințește jertfa celor aproape 30.000 de ostași români care au plătit cu sânge apărarea ființei acestui neam și înfăptuirea României Mari. Avem o datorie de onoare să păstrăm vie amintirea acelor vremuri glorioase, să cinstim memoria celor ce le-au înfăptuit și să ducem mai departe spiritul și valorile naționale.”, a afirmat generalul-maior Corneliu Postu în cadrul ceremoniei.

* * *

După preluarea ansamblului monumental în administrare, Ministerul Apărării Naționale a derulat, în perioada 2016-2021, prin Secretariatul General și Direcția domenii și infrastructuri, proiectul „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor „Crucea Caraiman”/Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman”.

Scopul proiectului a vizat promovarea istoriei şi identităţii naţionale prin conservarea, protejarea şi valorificarea unui monument cultural şi istoric de referinţă pentru România - Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial.


Secția informare și relații publice/SMAp