Ceremonie și exercițiu demonstrativ al forțelor terestre americane dislocate în România

Data: 30-07-2022

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a participat, alături de comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, general-maior Joseph McGee, la ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unității americane, care a avut loc în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, sâmbătă, 30 iulie. 
Cu acest prilej, forțe și mijloace aparținând Brigăzii 2 Combat Team din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate americane, dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului de la Madrid, vor desfășura un exercițiu demonstrativ alături de militari ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”. Totodată, va fi organizată și o expoziție de tehnică ce va include elicoptere de atac, tancuri, transportoare amfibii blindate, elemente de artilerie și de artilerie antiaeriană, precum și echipament specific de geniu și de acordare a primului ajutor din dotarea subunităților române și americane participante la exercițiu.
„Le-am transmis bun venit în țara noastră militarilor americani din Divizia 101 Aeropurtată Asalt Aerian, dislocați de curând în Baza 57 Aeriană "Mihail Kogălniceanu". În Europa, Divizia 101 Aeropurtată sprijină misiunea Corpului V Armată al SUA de întărire a flancului estic aliat și de instruire multinațională. NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite, alături de apartenența la UE, constituie garanții solide de securitate pentru România. Instituția apărării naționale este angajată în efortul de consolidare defensivă a părții de sud a flancului estic aliat. În prezent, suntem în măsură să răspundem oricărei provocări de securitate și să contribuim la stabilitatea regională.”, a declarat generalul Daniel Petrescu în cadrul evenimentului de la Mihail Kogălniceanu. 
 

Comunicate

Ceremonie și exercițiu demonstrativ al forțelor terestre americane dislocate în România

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, general-maior Joseph McGee, vor participa sâmbătă, 30 iulie, la ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unității americane, ce va avea loc în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Evenimente recente

11-04-2024 Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Sea Shield 24"

10-04-2024 Dialog româno-polonez privind situația regională de securitate

10-04-2024 Evenimentul „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”

09-04-2024 Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

07-04-2024 Ceremonie dedicată Zilei NATO la sediul MApN

05-04-2024 Meciul prieteniei NATO-20

05-04-2024 Conferința internațională „Black Sea Maritime Forum”

03-04-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la aniversarea Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale

02-04-2024 Conferința internațională „NATO - 75 years of collective defence”