Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 79
Data: 31-07-2020


Ceremonii de absolvire și de înaintare în primul grad pentru promoția „General Ioan Emanoil Florescu”


Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat vineri, 31 iulie, la festivitatea de absolvire a promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu” de la Academia Tehnică Militară din București.

În cadrul ceremoniei, ministrul apărării naționale i-a felicitat pe cei 216 tineri ingineri militari cu ocazia absolvirii uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ politehnic din România.

„Dragi absolvenți, bine ați venit în corpul ofițerilor! Astăzi, gradul pe care îl purtați vine ca o încununare a mai multor ani de trudă. Armata are mare nevoie de tineri pregătiți acum, într-o perioadă în care resursa umană este esențială. Ați parcurs până aici un drum lung și deloc ușor și vă așteaptă alte etape în desăvârșirea pregătirii dumneavoastră. Vă asigur că întreaga conducere a Armatei României vă va sprijini parcursul în carieră și că vom avea grijă să vă desfășurați activitatea în condiții din ce în ce mai bune!”, le-a spus ministrul Ciucă tinerilor absolvenți.

Tot vineri au avut loc ceremoniile de înaintare în primul grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și de absolvire a promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu” în toate instituțiile militare de învățământ superior și în școlile de maiștri militari și subofițeri ale categoriilor de forțe ale Armatei, la care au participat oficialități civile și militare din conducerea Ministerului Apărării Naționale.

La festivitatea organizată în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și  Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, cei 73 de absolvenți i-au avut ca invitați pe șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și pe șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait.

La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, conducerea MApN a fost reprezentată, în fața celor 198 de absolvenți, de Simona Cojocaru, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, și de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană, au participat la festivitatea de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov și i-au felicitat pe cei 165 de absolvenți.

La Institutul Medico-Militar (IMM) - Catedra de pregătire și perfecționare medico-militară de la București, cei 56 de studenți înaintați în primul grad de ofițer au fost felicitați de generalul de brigadă medic conf. dr. Dragoş-Marian Popescu, șeful Direcţiei Medicale, iar la Târgu-Mureș, cei 18 studenți ai înaintați în primul grad de ofițer Secției de pregătire medico-militară, de colonelul Viorel-Constantin Bulmez, reprezentant al  SMAp.

Ceremonii similare au mai avut loc la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” (pentru cei 199 de absolvenți), în prezența generalului de flotilă aeriană Iulian Pațilea, locțiitor pentru operații și instrucție al șefului SMFA, și la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti (pentru cei 306 absolvenți), în prezența generalului de brigadă Eugen Popescu, locțiitorul șefului Direcției Operații din cadrul Statului Major al Apărării.

În cadrul ceremoniilor de absolvire, reprezentanții conducerii MApN au transmis mesaje de felicitare tinerilor absolvenți și au înmânat premii și distincții șefilor de promoții.     

 


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale