Ceremonii dedicate Zilei Eroilor

Data: 02-06-2022

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participa alături de președintele Klaus Iohannis la ceremonia militară și religioasă organizată, cu prilejul Zilei Eroilor, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București.
Directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, a participat la ceremonia organizată la Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României din Parcul Tineretului.
Totodată, au fost organizate ceremonii de comemorare și la Monumentul Eroilor Patriei (Universitatea Națională de Apărare „Carol I”), la Cimitirul Militar Ghencea și la Cimitirul Eroilor Revoluției.
La manifestările dedicate Zilei Eroilor de la Mormântul Ostașului Necunoscut a luat parte și delegația Republicii Turcia, condusă de ministrul apărării Hulusi Akar, aflată în vizită oficială în România. De asemenea, delegația turcă a participat, alături de șeful Statului Major al Apărării, la o ceremonie organizată la Cimitirul Eroilor Turci din București.
În Capitală, programul manifestărilor a mai cuprins un concert de muzică patriotică susținut de Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” pe esplanada Palatului Cercului Militar Național și retragerea cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei - Bulevardul Eroilor– Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.
Manifestări comemorative similare au avut loc și în garnizoanele din țară, la mausolee, cimitire și monumente dedicate eroilor români, cu participarea reprezentanților autorităților locale, unităților școlare, cultelor religioase, asociațiilor de veterani și ai organizațiilor neguvernamentale. În cadrul manifestărilor au fost rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României sau în misiuni executate în teatrele de operații.

Comunicate