Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, la a cincea aniversare

Data: 02-05-2022

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a participat luni, 2 mai, la ceremonia de aniversare a 5 ani de la înființarea Brigăzii Multinaționale Sud-Est. 
„Având la bază bogata experiență profesională a Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”, a cărei expertiză și tradiții militare au fost preluate de brigada multinațională, prin participarea militarilor români și aliați la exerciții și misiuni, în țară și străinătate, și prin dotarea unităților cu echipamente de ultimă generație, actuala Brigadă Multinațională Sud-Est a cunoscut o creștere a interoperabilității și eficacității capacității acționale.
Astăzi sărbătorim împreună atingerea bornei primilor 5 ani de existență a comandamentului marii unități. Însă nu am venit aici doar pentru a onora blazonul structurii. Suntem prezenți pentru a sublinia, în contextul actual de securitate, necesitatea de a crește și mai mult capacitatea de reacție și pregătirea pentru luptă a brigăzii.”, a declarat generalul Daniel Petrescu. 
***
Aflat sub controlul operational al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est are misiunea de a fi în măsură să asigure comanda și controlul unei operații NATO de tip Articol 5 - Apărare Colectivă, pentru a contribui în acest fel la consolidarea flancului Sud-Estic al Alianței, la securitatea teritoriului și populației statelor membre.


 

Comunicate