Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 75
Data: 18-12-2017


Conferința Comandamentului Aliat pentru Transformare


În perioada 12-14 decembrie, la Norfolk, SUA, s-a desfășurat Conferința Comandamentului Aliat pentru Transformare. România a fost reprezentată de o delegație condusă de către generalul de brigadă Iulian Berdilă, șeful Direcției planificare strategică din Statul Major al Apărării.

Conferința a fost prezidată de către generalul Denis Mercier, comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare și a avut ca scop discutarea principalelor teme și priorități privind provocările și oportunitățile din domeniul proceselor de transformare și dezvoltare pe termen lung a capabilităților militare.

Pe parcursul a două zile, decidenți și experți naționali din state membre ale NATO și partenere, reprezentând structuri de conducere și comandă ale Alianței, centre de excelență, structuri pentru educație și instruire, organizații internaționale, dar și reprezentanți ai mediului academic și ai industriei, au dezbătut subiecte legate de tema din acest an, „Prepare for Tomorrow, Share the Future”.

Prin actualitatea și importanța subiectelor analizate, precum și prin nivelul de participare, această conferință anuală a reprezentat un eveniment cheie pentru stabilirea direcției de evoluție a procesului de transformare.


Statul Major al Apărării