Conferință internațională la Cercul Militar din Iași

Data: 23-06-2022

Directorul Statului Major al Apărării, generalul-maior Corneliu Postu, a participat la conferința internațională „România în sistemul de securitate al Europei centrale și de sud-est. Obiective, evoluții, provocări (1921-2022)”, găzduită, în perioada 23-24 iunie, de Cercul Militar din Iași.
Evenimentul a fost organizat de Statul Major al Apărării, prin Filiala ,,Ștefan cel Mare” Iași a Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I”, Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” și Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Iacob Czihac”, în parteneriat cu instituții academice, administrative, culturale și religioase, centrale și teritoriale.
În cadrul conferinței au loc o serie de manifestări științifice dedicate unor evenimente semnificative din istoria națională a României și a relațiilor de cooperare cu aliații noștri din NATO și Uniunea Europeană, precum și cu state non-NATO din proximitate.
O activitate conexă conferinței a reprezentat-o dezvelirea bustului doctorului Iacob Czihac, medic și naturalist român de origine cehă, întemeietor al Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași. În această clădire a funcționat Școala Fiilor de Militari, prima instituție de învățământ militar, de nivel liceal, din Armata Romaniei.
 

Comunicate

Evenimente recente

22-02-2024 Cursanți ai Universității Naționale de Apărare a SUA, la Statul Major al Apărării

15-02-2024 Vizita comandantului Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA la Statul Major al Apărării

12-02-2024 Conducerea MApN, la a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München

06-02-2024 Întâlnirea comisiilor reunite de apărare ale Parlamentului cu conducerea MApN