Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 19
Data: 03-04-2015


Conferinţa şefilor apărării din Europa Centrală organizată de Comandamentului European al Statelor Unite ale Americii, în parteneriat cu Statul Major General


Conferinţa Comandamentului European al Statelor Unite ale Americii (USEUCOM) cu şefii apărării din Europa Centrală s-a desfășurat la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, în zilele de 1 şi 2 aprilie.

Gazdele evenimentului, aflat la cea de-a patra ediție, au fost șeful generalul-locotenent Nicolae Ciucă Statului Major General, și generalul Philip Breedlove, comandantul Comandamentului European al Statelor Unite ale Americii.

La activitate au participat locțiitorul comandantului Forțelor Terestre NATO, șefii apărării din Bulgaria, Croația, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, precum și șefii gărziilor naţionale din Alabama, Colorado, Illinois, Indiana, Nebraska, Minesotta, Ohio, Tennessee și Texas.

În cadrul conferinţei subiectele abordate au făcut referire la provocările mediului de securitate şi cooperarea între armatele statelor din Europa Centrală şi Statelor Unite ale Americii, atât la nivel regional, cât şi în cadrul NATO, precum și la planul de acţiune privind creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei.

"Îi mulțumesc generalului Philip Breedlove, atât pentru prezența la București, cât și pentru onoarea și încrederea pe care a acordat-o Statului Major General, ca partener în organizarea celei de-a patra ediții a conferinței șefilor apărării NATO din Europa Centrală, în România. Discuțiile de astăzi au fost foarte productive, reprezentând un forum deschis în care au fost dezbătute problemele de actualitate, am reușit să armonizăm puncte de vedere și să identificăm și să diversificăm modalităţile de cooperare", a precizat generalul-locotenent Nicolae Ciucă la finalul activității.


Statul Major General