Conferirea Emblemei de Onoare a Statului Major al Apărării căpitanului Andrei Ailenei

Data: 23-03-2022

Șeful SMAp, generalul Daniel Petrescu, i-a conferit căpitanului Andrei Ailenei Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării. Militarul a reușit să câștige proba de 24 de ore la competiția internațională Ultrarunning Barcelona, alergând aproape 240 de kilometri.

Căpitanul Andrei Ailenei a urmat cursurile Academiei Forțelor Terestre, din Sibiu, specialitatea artilerie și rachete. În prezent, își desfășoară activitatea la Statul Major al Apărării, unde coordonează pregătirea echipei Invictus România.
A obţinut rezultate remarcabile la mai multe competiţii sportive. În 2020 a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 2500 m din țară, totalizând 428 km în 11 zile, în cadrul proiectul caritabil „Urcăm munții pentru cei care nu pot”. Un an mai târziu a executat o alergare de tip everesting, parcurgând în mod repetat distanța pârtiei de ski din Iași, până la atingerea înalțimii vârfului Everest. Experiența acumulată, perseverența și spiritul competitiv l-au ajutat ca, anul trecut, să obţină un loc pe podium (open sau la categoria de vârstă) la toate concursurile în cadrul cărora a participat.

Comunicate