Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 55
Data: 08-05-2020


Convorbire telefonică a șefului Statului Major al Apărării cu președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene


Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a avut vineri, 8 mai, o convorbire telefonică cu președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, generalul Claudio Graziano.

Discuția, premergătoare reuniunii de săptămâna viitoare a Comitetului Militar al UE în formatul șefilor apărării, s-a axat pe efectele COVID-19 în România și măsurile luate de Armata României pentru protecția personalului propriu și pentru sprijinirea autorităților civile în limitarea efectelor pandemiei.

Cei doi oficiali au discutat și despre implicațiile acestei situații asupra operațiilor și misiunilor militare ale Uniunii Europene, dar și despre solidaritatea europeană, manifestată prin intensificarea colaborării și a sprijinului reciproc între țările membre. 

Generalul-locotenent Petrescu a subliniat necesitatea susținerii eforturilor pentru asigurarea sprijinului medical al personalului aflat în misiunile UE, precum și pentru consolidarea unității și a răspunsului comun la actualele provocări de securitate.


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp