Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 47
Data: 26-04-2016


Crosul veteranilor de război „VeteRUN - Cupa Steaua”


Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, organizează duminică, 8 mai, de la ora 11.00, prima ediţie a Crosului veteranilor de război „VeteRUN - Cupa Steaua”.
Competiția este o mişcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își pot arăta respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii, invalizii şi urmaşii celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial. 
Traseul crosului va fi următorul: Piaţa Presei Libere, Şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bd. Mareşal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piața Presei Libere. 
La întrecerea sportivă vor lua parte copii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua”, militari care au participat la misiuni în Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulți civili care doresc să-i onoreze prin această participare pe veteranii de război.
Detalii privind regulamentul crosului, modalitatea de înscriere, traseul, premiile acordate, precum şi programul complet al evenimentului pot fi obţinute accesând site-ul http://veterun.armataromaniei.ro. Doritorii se pot înscrie la cros și în dimineața zilei de 8 mai, între orele 8.00 și 10.00, în zona de start, la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Pavilionul H. Tot aici va fi organizat și un display de tehnică militară.
x x x
Evenimentul este organizat în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei 
Veteranilor de Război (29 aprilie) şi Zilei Victoriei (9 mai). 
În ultimii doi ani, Ministerul Apărării Naţionale a derulat o campanie de informare pentru a readuce în atenţia publică importanţa veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial şi a veteranilor din teatrele de operaţii. 
La iniţiativa M.Ap.N., Guvernul României a declarat anul 2015 drept „Anul Veteranilor de Război”, dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celei de-a doua conflagrații mondiale. Ministerul a organizat o serie de manifestări cultural-artistice şi cu tematică specifică în onoarea veteranilor de război şi pentru cinstirea eroismului, jertfelor şi memoriei celor căzuţi în lupte.


Statul Major General