Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 45
Data: 02-05-2023


Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia a XIX-a


Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Comandamentului forțelor pentru operații speciale, Statului Major al Forţelor Navale și  Statului Major al Forţelor Aeriene organizează, în perioada 2 - 8 iulie, cea de-a XIX-a ediţie a „Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”.

Cursul se va desfăşura la Mangalia și în alte obiective ale MApN din județul Constanța şi va aborda, teoretic şi practic, teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor și proceduri de acordare a primului ajutor.

De asemenea, cursanţilor le vor fi prezentate tehnica de luptă şi echipamentul din dotarea unor structuri militare din Armata României care au participat la misiuni în zone de conflict/teatre de operaţii, tehnici de supravieţuire, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecţie CBRN, precum şi modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operaţii.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv și eficient, numărul jurnaliştilor - redactori, cameramani şi fotoreporteri - care vor participa la curs este limitat la 20.

Detalii privind organizarea cursului şi documentele de înscriere pot fi obţinute accesând site-ul: https://www.mapn.ro/corespondenti/detalii.php. După completare, documentele solicitate vor fi transmise, prin fax sau e-mail, la Direcţia informare şi relaţii publice, până la data de 31 mai 2023.

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare: colonel Renato Nadolu, tel. 021.319.56.11, fax 021.319.56.98, e-mail: corespondentiderazboi@mapn.ro


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale