DACIA 21 LIVEX - Ceremonie de încheiere a etapei operaționale

Publicat în 14-06-2021


IUNCTIS VIRIBUS!

Ceremonia de încheiere a etapei operaționale a seriei de exerciții „DACIA 21 LIVEX” s-a desfășurat, în data de 11 iunie, în prezența conducătorul activității majore de instruire multinațională, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, generalul-maior Dorin Ioniță.
Comandanții sau locțiitorii comandamentelor operaționale, comandanții poligoanelor sau locațiilor de instruire, reprezentanți ai structurilor de sprijin operațional și administrativ, au raportat principalele evenimente, lecții identificate și propuneri în domeniile de competență.
La încheierea etapei operaționale, conducătorul „DACIA 21 LIVEX”, generalul-maior Dorin Ioniță, a înmânat Emblema de Onoare a comandamentului, precum și diplome de excelență personalului participant.
„DACIA 21 LIVEX„ a fost un efort constant, coordonat, condus de Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, în cooperare cu componentele operaționale și comandamentele de sprijin.

***
Complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX a armonizat două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO STEADFAST DEFENDER 21, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli, respectiv exercițiul DEFENDER EUROPE 21, sub conducerea Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).
 

 
Text: Bianca Neagu
Foto: Laurențiu Turoi

Secția informare și relații publice/SMAp