Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 12
Data: 03-02-2020


Delegație oficială franceză, în vizită la MApN


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au primit astăzi, 3 februarie, pe ambasadorul Republicii Franceze, Michèle Ramis, și pe generalul Thierry Carlier, director pentru dezvoltare internațională din Direcția Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărării.

Întâlnirea, desfășurată la sediul MapN, a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Franţa din perspectivă bilaterală, în context aliat şi în cadrul Uniunii Europene.

Un accent deosebit în cadrul discuțiilor a fost pus pe consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania și Franța pe dimensiunea de apărare, cu accent pe domeniul tehnico-militar, pentru exploatarea oportunităților de colaborare ce se deschid în contextul derulării programelor de înzestrare. Totodată, a fost agreată importanța continuării dialogului politico-militar privind subiecte de interes comun de pe agenda NATO şi UE, în scopul armonizării poziţiilor naționale.

De asemenea, agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală în privința prezenței aliate consolidate în Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice și cooperarea industrială în proiecte derulate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC). 


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale