Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 70
Data: 13-09-2021


Deschiderea anului şcolar în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar şi postliceal


În colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au avut loc luni, 13 septembrie, în prezenţa reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi a personalului instituţiilor militare de învăţământ, ceremonii de deschidere a anului de învăţământ 2021-2022. Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat la festivitatea desfășurată la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Ceremoniile s-au organizat cu respectarea normelor naţionale referitoare la aplicarea şi respectarea măsurilor privind prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.

În anul de învăţământ 2021-2022 s-au prezentat la cursuri aproximativ 2.400 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare, dintre care 600 sunt elevi de clasa a IX – a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care aproximativ 800 de elevi sunt înscrişi în anul I.

Având în vedere profilul militar şi filiera vocaţională a structurilor de învăţământ ale MApN, forma de bază pentru desfăşurarea cursurilor va fi sistemul de predare faţă în faţă, însă au fost pregătite şi instalate echipamentele şi platformele educaţionale pentru învăţământul online, care va fi adoptat în funcţie de situaţia specifică din fiecare unitate de învăţământ.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale