Deschiderea programului „Probleme‬ actuale ale securităţii naţionale” la Colegiul Național de Apărare

Data: 17-01-2022

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a participat luni, 17 ianuarie, la festivitatea de deschidere a  programului postuniversitar de formare „Probleme actuale ale securităţii naţionale”- seria XXXIII, organizat de către Colegiul Național de Apărare.
Timp de 24 de săptămâni va fi creată o interacțiune între mediul militar și cel civil, programul fiind destinat ofițerilor ce încadrează funcții de comandă/conducere prevăzute cu grad de colonel/similar, precum și experților civili care ocupă sau urmează să ocupe funcții de conducere la nivel înalt.
Avem nevoie mai mult ca oricând de lideri militari și civili bine pregătiți care să înțeleagă noile provocări ale mediului strategic de securitate. În acest context, obiectivul general asumat în cadrul programului de pregătire este acela ca absolvenții să utilizeze la finalul perioadei de pregătire metode de analiză actuale pentru a reuși să identifice cele mai viabile soluţii de securitate cu un impact pozitiv asupra dezvoltării României.
„Colegiul Național de Apărare este o instituție unde reușim să facem o pregătire interinstituțională și în care, grație expertizei multi-domeniu a participanților, există posibilitatea și se încurajează contribuția cu idei în problemele actuale de securitate. Într-o lume în care situația de securitate este dinamică și complicată, trebuie să înțelegem că securitatea nu este un dat, ci depinde de modul în care reușim să o gestionăm. Răspunsul la „Problemele actuale de securitate națională” depinde de instrumentele pe care le construim împreună și de responsabilitatea pregătirii sistemului național de apărare pentru a gestiona crize și surprize strategice.”, a declarat generalul Daniel Petrescu.
***
Anul 2022 reprezintă pentru Colegiul Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I” un moment de referință în istoria sa, acesta împlinind 30 de ani de la înființare, trei decenii în care a reușit să pună bazele unor dezbateri profunde legate de securitate, dar şi de noile realități geopolitice şi geostrategice ale zilelor noastre.
Colegiul Național de Apărare asigură pregătirea liderilor Alianței în domeniul securității și apărării prin desfășurarea de programe la nivel național destinate unui grup țintă bine definit, fiind singura școală a Ministerului Apărării Naționale care organizează și desfășoară pregătire inter-instituțională în domeniul securității și apărării.
 

Comunicate

Evenimente recente

07-06-2023 Ziua Distinștilor Vizitatori la Saber Guardian 23