Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 12
Data: 01-04-2019


Directorul Statului Major al Apărării la ceremonialul dedicat sărbătoririi a 10 ani de la aderarea Albaniei la NATO


Directorul Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Corneliu Postu, a participat în perioada 28-29 martie, la ceremonia dedicată sărbătoririi a 10 ani de la aderarea Albaniei la NATO, ce a avut loc în Tirana.


Participarea militarilor români contribuie la susținerea parteneriatului și bunelor relații pe palierul cooperării în domeniul militar, în contextul intensificării dialogului politic și militar cu Albania, în context bilateral și aliat.


***


De la aderarea Albaniei la NATO, militarii români au cooperat cu partenerii albanezi în operații multinaționale, misiuni dar și exerciții în comun. În 2017, au participat la Exercițiul “Noble Jump 2017”, în Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, cu aproape 150 de militari și 19 vehicule iar în acest moment sunt prezenți în Afganistan, alături de militarii români, cu 136 de militari.


În cadrul ceremoniei Drapelul României a fost purtat de militarii Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”.Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp