Distincții pentru lotul României participant la Invictus Games 2022

Data: 25-08-2022

 Eforturile, rezultatele și devotamentul militarilor care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022 au fost onorate, în data de 25 august, în cadrul unei festivități organizate la sediul Ministerului Apărării Naționale.
Ministrul Vasile Dîncu le-a înmânat camarazilor Invictus Ordinul Meritul Sportiv și Medalia Meritul Sportiv, conferite de Președintele României, Klaus Iohannis, „în semn de apreciere a rezultatelor obținute la evenimentul competițional Invictus Games Haga 2022, pentru talentul, dăruirea și profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României”.
La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, i-a felicitat pe invictuși pentru devotamentul, forța și tenacitatea de care dau dovadă, subliniind faptul că reușita lor reprezintă un exemplu pentru toți camarazii.
*
La Haga, reprezentanții țării noastre s-au aflat la cea de-a treia prezență la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după jocurile organizate la Toronto (2017) și Sydney (2018).
Lotul României la Invictus Games Haga a cucerit 11 medalii (patru de aur și șapte de argint) și a fost alcătuit din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat, care au evoluat la șapte discipline sportive individuale (tir cu arcul – olimpic și compound, atletism – alergare, aruncarea discului și a bilei, canotaj în sală la ergometru – 1 minut sprint și 4 minute endurance, natație, powerlifting – împins din culcat, ciclism – handbike) și o disciplină de echipă - volei din șezut.
 

Comunicate

Medalierea militarilor Invictus Team Romania, la sediul MApN

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022, desfășurate la Haga, vor fi medaliați joi, 25 august, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, de la ora 15.00, la sediul MApN.