Șeful Apărării, în vizită la veteranul Gheorghe Stere

Data: 30-04-2023

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, l-a vizitat, în data de 30 aprilie, pe veteranul de război Gheorghe Stere. 

„A devenit o frumoasă tradiție a Armatei României ca miliarii activi să-i viziteze pe veteranii de război, foștii bravi ostași ai țării, care au participat la luptele de eliberare din cel de-Al Doilea Război Mondial. Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, ale căror povești sunt lecții de istorie și exemple ale sacrificiului de sine în momentele de cumpănă ale națiunii române. Subliniem gloria repurtată în luptele de apărare a patriei de către veteranii de război și camarazii veteranilor de război a căror nume stau așezate pe monumente.
Am fost onorat să mă întâlnesc cu locotenent-colonelul (în retragere) Gheorghe Stere, un distins veteran de război, la câteva zile după ce acesta și-a aniversat centenarul. A fost încorporat în 1943 și a luat parte, în perioada 1944-1945, la luptele de pe Frontul de Vest, în Ungaria și în Cehoslovacia. În război a fost genist în Regimentul Centrului de Instrucție al Geniului și Regimentul 2 Pionieri de Gardă. După război, a lucrat ca mecanic la o firmă de prelucrare a inului, apoi ca șef de depozit, ulterior, ca intendent la un spital de copii, de unde, în anul 1988, a ieșit la pensie.”, a transmis generalul Daniel Petrescu după întâlnirea cu venerabilul veteran. 

***
În contextul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie), Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat cu Asociația „Alături de Eroi”, Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”, Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin și Primăria Sector 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, a organizat campania „Recunoștință veteranilor de război“. Evenimentul, prin care militari și voluntari distribuie pachete cadou veteranilor de război, a avut loc pentru al treilea an consecutiv. În anul 2021, primul an al campaniei, erau în viață 2.610 veterani și văduve de război pe teritoriul României și opt în Republica Moldova, cu toții primind vizita echipelor de militari care au distribuit pachetele pregătite în cadrul campaniei. Numărul beneficiarilor campaniei s-a redus, în 2022, la 1.791 veterani și văduve de război pe teritoriul României și patru din Republica Moldova.

Comunicate

Evenimente recente

22-09-2023 Conferința șefilor de poliție militară din NATO, la București

20-09-2023 Întrevedere cu șeful Forțelor Terestre din Republica Italiană

19-09-2023 Șeful Statului Major al Apărării, la conferința Comitetului Militar NATO

18-09-2023 Echipa Invictus România s-a întors acasă cu 14 medalii

11-09-2023 Întrevedere cu șeful Gărzii Naționale a statului american Alabama

06-09-2023 Întrevedere cu comandantul Joint Support and Enabling Command

04-09-2023 Ceremonie de plecare a echipei României la Invictus Games 2023

02-09-2023 Ceremonie de înmânare a Drapelului de Luptă Comandamentului Apărării Cibernetice

01-09-2023 Șeful Statului Major al Apărării, la aniversarea Batalionului 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni”