Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 69
Data: 26-07-2019


Șeful SMAp a participat la festivitatea de absolvire a AFT


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă și locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Dorin Blaiu au participat astăzi, 26 iulie, la ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer absolvenţilor promoţiei 2019, în cadrul Academiei Forţelor Terestre (AFT) „Nicolae Bălcescu”, Sibiu.

,,Festivitatea de absolvire de astăzi reprezintă un moment unic și irepetabil în cariera militară, care sunt convins că va rămâne înscris pentru totdeauna, în sufletul dumneavoastră, la care vă veți raporta cu mândrie de aici înainte, în evoluția ulterioară socio-profesională. Învățământul militar românesc, cu atât mai mult prestigioasa instituție pe care ați absolvit-o, care în opinia mea a înflorit în ultima perioadă, asigură comandanți și specialiști militari cu înalte competențe profesionale, capabili să lucreze după proceduri specifice, în acord cu cerințele actuale ale evoluției sistemului militar și cu exigențele interoperabilității cu structurile euro-atlantice. Mulțumesc conducerii academiei și onoratului corp didactic pentru solida pregătire universitară a absolvenților, datorită dumneavoastră avem ofițeri pregătiți pentru noi abordări.

Dragi absolvenți, dumneavoastră sunteți specialiștii și comandanții de pluton de astăzi, o nouă generație a României, țară membră NATO și UE, veți fi ambasadorii militari peste hotare, în teatrele de operații, unde va trebui să vă manifestați profesionist prezența pentru a răspunde adecvat provocărilor actualului mediu international de securitate. Nu ați ales o meserie, ci v-ați asumat un destin și o misiune pe cât de dificile, pe atât de onorante. Aveți de îndeplinit o datorie sacră, sub puterea Jurământului militar, iar primul pas este trecerea din mediul academic la realitatea unităților militare. Cu ocazia absolvirii, vă felicit pentru rezultatele obținute, vă doresc succes în tot ce veți întreprinde, multă sănătate și împliniri!” a precizat generalul Ciucă în cadrul ceremoniei.

Promoţia, care poartă numele onorific „Nicolae Bălcescu-200”, la AFT este compusă din 271 de absolvenţi, pregătiţi pentru a încadra funcţii în Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Justiţie, Serviciul Român de Informaţii și Serviciul de Informații Externe.

         Vineri, 26 iulie, au avut loc festivitățile de înaintare în primul grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și de absolvire a promoției 2019 „Nicolae Bălcescu-200” în toate instituțiile militare de învățământ superior și școlile de maiștri militari și subofițeri ale categoriilor de forte, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, din Constanţa, a avut 38 de absolvenți militari și

Academia Forțelor Aeriene „Henri Condă”, din Brașov, a avut 95 de absolvenți. 


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp