Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 49
Data: 05-05-2016


Șeful SMG la ceremonia de schimbare a comenzii SACEUR


Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a participat miercuri, 4 mai, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Aliat pentru Operații (SACEUR).

Generalul Curtis M. Scaparrotti a luat în primire comanda de la generalul Philip Breedlove, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul instituției din Mons, Belgia.

Generalul Ciucă i-a înmânat generalului Breedlove Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la întărirea securității României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creșterii prezenței aliate pe teritoriul țării noastre, precum și pentru planificarea și implementarea Operației „Atlantic Resolve” și a Inițiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României și în regiunea Mării Negre.” Decorația a fost acordată de președintele României, Klaus Iohannis, la propunerea ministrului apărării naționale, Mihnea Motoc.

Șeful Statului Major General i-a mulțumit generalului Breedlove pentru sprijinul acordat Armatei României, l-a felicitat pentru întreaga sa activitate, iar generalului Scaparotti i-a urat mult succes, asigurându-l de sprijinul militarilor români.


Statul Major General