Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 48
Data: 22-06-2015


Șeful SMG, la exerciţiile multinaţionale din poligonul Cincu


Șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, împreună cu ministrul apărării naționale, Mircea Duşa, i-a vizitat luni, 22 iunie, pe militarii participanţi la exerciţiile TRIDENT JOUST 15 şi RESOLUTE CASTLE 15, care se desfășoară în Poligonul Cincu, judeţul Braşov. Cei doi oficiali au verificat modul în care au fost îndeplinite responsabilitățile de naţiune gazdă pentru sprijinul celor două exerciţii.


* * *
Peste 1.000 de militari din 25 de ţări NATO participă, în perioada 17-28 iunie, la exercițiul TRIDENT JOUST 15. În cadrul acestui exercițiu, pentru prima dată, structuri ale Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli sunt dislocate în România şi, tot în premieră, va fi realizat transferul comenzii şi controlului Forţei de Răspuns a NATO spre această locaţie temporară.

Peste 200 de militari şi tehnică din unităţile de geniu ale Forţelor Terestre participă, în perioada 16 iunie-15 septembrie, la exerciţiul româno-american RESOLUTE CASTLE 15. Exercițiul se desfăşoară în comun cu militari din Batalionul 877 Geniu al Gărzii Naționale a statului Alabama.


Statul Major General