Șeful Statului Major al Apărării, alături de echipa României la Invictus Games Haga

Data: 21-04-2022

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și locțiitorul pentru operații și instrucție la șefului SMAp, general-locotenent Gheorghiță Vlad, au fost prezenți joi, 21 aprilie, la Jocurile Invictus organizate la Haga, unde lotul Armatei României concurează la șapte discipline sportive.
„A fost o mare bucurie să fiu prezent la Jocurile Invictus, să susțin și în fapt, nu doar cu gândul, echipa Armatei României. Competiția de la Haga este mai mult decât o întrecere. E întâlnirea unor eroi, camarazi pentru care forța, determinarea și curajul sunt un mod de a fi. Locul de pe podium sau de pe tabela de concurs este mai puțin relevant. Băieții noștri sunt deja campioni ai vieții! Ne mândrim cu voi și vă suntem recunoscători pentru lecțiile pe care ni le oferiți!”, a transmis generalul Daniel Petrescu.
Cei 20 de militari răniți care reprezintă România, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat, evoluează la probele tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziţia şezând.
 

Comunicate

Evenimente recente

07-06-2023 Programul de Parteneriat Statal dintre Armata României și Garda Națională Alabama, 30 de ani

06-06-2023 Ziua Distinștilor Vizitatori la Saber Guardian 23