Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 22
Data: 06-03-2020


Șeful Statului Major al Apărării la ceremonia de repatriere a Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”


Ministrul apărării naționale, Nicolae – Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat astăzi, 6 martie, la Ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii Afganistan a militarilor Batalionului 495 Protecţia Forţei „Vulturii Negri”. Ceremonia a avut loc la sediul Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” din București.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu le-a mulțumit „Vulturilor Negri” pentru profesionalismul, dedicarea, efortul și curajul de care au dat dovadă în timpul misiunii în Afganistan, din care s-au întors în efectiv complet.

„Sunt mândru de voi, sunteți militari model și vă felicit pentru ecourile la superlativ primite de la aliați și autoritățile afgane. Aprecierile de care se bucură militarii români în teatrele de operații sunt o dovadă că Armata României ştie să-şi pună în valoare una dintre cele mai importante resurse: resursa umană. Participarea la aceste misiuni oferă o susținere concretă a angajamentelor asumate de România ca membru al Alianței Nord-Atlantice.”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.

Timp de șase luni, „Vulturii Negri” au executat 870 de misiuni de patrulare în aria de operații, dintre care 651 în parteneriat cu forțele afgane. Una dintre principalele lor misiuni a fost asigurarea protecției echipelor de consiliere, precum și a bazelor din Kabul și Kandahar.

Comandamentul Forțelor Întrunite a asigurat comanda operațională pe întreaga perioadă în care Batalionul 495 Protecţia Forţei „Vulturii Negri” a fost dislocat în teatrul de operații Afganistan.

 


Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp