Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 65
Data: 05-08-2022


Șeful Statului Major al Apărării, la schimbarea comenzii LANDCOM


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat joi, 4 august, în Izmir, Turcia, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Forțelor Terestre al NATO (Allied Land Command-LANDCOM) între generalul-locotenent Roger L. Cloutier Jr. și generalul Darryl A. Williams.

„LANDCOM are o contribuție valoroasă în reconfigurarea Prezenței Înaintate Consolidate pe întreg flancul estic, precum și în ceea ce privește capabilitățile de comandă-control aliate dislocate pe teritoriul României, atât în cazul structurilor de nivel brigadă și divizie, dar mai ales pentru demersul de creștere accelerată a capacității operaționale a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est. Mulțumesc generalului-locotenent Cloutier Jr, echipei sale de comandă și personalului LANDCOM pentru sprijinul oferit. Sunt convins că și sub comanda generalului Williams colaborarea dintre Armata României și Comandamentului Forțelor Terestre al NATO va fi una excelentă.”, a declarat cu acest prilej generalul Daniel Petrescu.

LANDCOM coordonează elementele de comandă care asigură planificarea, coordonarea și capabilitățile de comandă-control pentru forțele terestre aliate.

 


Secția informare și relații publice/SMAp