Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 90
Data: 19-10-2022


Șeful Statului Major al Apărării, la „Ziua Armatei României în școli”


Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat marți, 18 octombrie, la evenimentul „Ziua Armatei României în școli”, organizat  de Ministerul Apărării Naționale la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București.

Șeful Apărării le-a transmis elevilor că alegerea carierei militare trebuie luată după o analiză personală serioasă, fiind o opțiune de viață. După o experiență profesională de peste 30 de ani, generalul Daniel Petrescu a explicat care sunt trăsăturile esențiale pentru cineva care vrea să îmbrace uniforma Armatei României. Printre acestea, a insistat pe caracter, camaraderie și cutezanță. Întâlnirea cu elevii Colegiului Național „Gheorghe Șincai”  s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia elevii au avut ocazia să își clarifice curiozitățile legate de mediul cazon.

Evenimentele „Ziua Armatei României în școli” vor continua și zilele următoare. În București, echipele MApN vor fi prezente la Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” (miercuri, 19 octombrie) și la Colegiul Național „Spiru Haret” (joi, 20 octombrie).
***

„Ziua Armatei României în școli” se află la cea de-a zecea ediție și se desfășoară la nivel național. Evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naționale facilitează cunoașterea instituției apărării și dialogul dintre militari și tânăra generație. Echipe formate din reprezentați ai categoriilor de forțe, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare - recrutare le prezentă elevilor din instituții civile de învățământ importanța Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

 


Secția informare și relații publice/SMAp