Șeful Statului Major al Apărării și militari ai Brigăzii 30 Gardă, la Ziua Franței

Data: 14-07-2022

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a participat la parada militară organizată la Paris, de Ziua Națională a Franței. În cadrul detașamentul de onoare al Franței care a prezentat onorul pe Champs-Élysées s-au regăsit și militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

„Defilarea trupelor franceze, alături de militari din statele Europei Centrale și de Est, pe "Avenue des Champs-Élysées", reprezintă un simbol al solidarității strategice existente în cadrul NATO și UE. Prezența militarilor români la ceremonia prilejuită de marcarea celei mai importante zile din calendarul național francez ilustrează, de asemenea, excelentele relații de cooperare dintre armatele României și Franței, stabilite în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state. Cu ocazia Zilei Naționale a Franței, am fost onorat să-i transmit personal generalului Thierry Burkhard mulțumiri pentru implicarea militarilor francezi la consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic. Totodată, am ținut să-i adresez mulțumiri pentru solidaritatea militarilor francezi în context aliat, transpusă prin preluarea de către Hexagon a rolului de națiune-cadru pentru constituirea Grupului de Luptă al NATO în țara noastră.”, a transmis generalul Daniel Petrescu.
 

Comunicate

Vizita în Franța a șefului Statului Major al Apărării

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, efectuează, în perioada 13-15 iulie, o vizită la Paris, la invitația omologului său francez, general Thierry Burkhard, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Franței.

Evenimente recente

23-05-2024 Vizita în România a șefului Statului Major General al Apărării Naționale Elene

22-05-2024 Declarația șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, la deschiderea expoziției „Black Sea Defense and Aerospace 2024”

21-05-2024 Conferință de deschidere a BSDA

17-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunea Comitetului Militar NATO

16-05-2024 Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al UE

13-05-2024 Desant aerian în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24

08-05-2024 Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate