Exercițiul BIZONUL NEGRU 21/ DACIA 21 LIVEX

Publicat în 05-05-2021
Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexadru Tell” au primit, în dimineața zilei de 5 mai, ordinul de marș pentru dislocarea echipamentelor din dotare la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, în vederea participării la exercițiul „Bizonul Negru 21”, care are loc în perioada 5 – 12 mai.
Exercițiul „Bizonul Negru 21”, parte a complexului de exerciții conectate în cadrul „DACIA 21 LIVEX, are ca scop confirmarea capacității de  integrare a sprijinului prin foc realizat de Regimentul 52 Artilerie Mixtă pentru îndeplinirea misiunilor de foc specifice, la nivel tactic.
                                                                                           ***
Aproximativ 15.000 de militari români, aliați și parteneri vor participa, în perioada mai-iunie, la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX desfășurate pe teritoriul național, care integrează secvențe de instruire în comun, în context aliat.
DACIA 21 LIVEX confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor aliate și partenere de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în fața oricărei potențiale amenințări la adresa securității naționale. De asemenea, DACIA 21 LIVEX verifică modul de realizare a sprijinului acordat de țara noastră pentru forțele și echipamentele militare care tranzitează teritoriul național.

Secția informare și relații publice/SMAp