Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 124
Data: 25-10-2016


Exerciţiul multinaţional SCORPIONS FURY-16


Aproximativ 1300 de militari din Canada, Germania, Republica Moldova și România participă, în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, la exerciţiul multinaţional SCORPIONS FURY-16, ce se va desfăşura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu. Ceremonia de deschidere a exercițiului va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 9.00.
La exercițiul planificat de comandamentul Diviziei Multinațional de Sud-Est,   Forțele Terestre Române participă cu aproximativ 1000 de militari din Brigada 2 Infanterie ”Rovine”.  
SCORPIONS FURY – 16 se desfăşoară în trei etape constând în exerciţii de comandament, de simulare reală în teren şi cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament, având ca scop antrenarea comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și  PfP.
               Jurnaliştii interesaţi să participe la deschiderea exercițiului vor fi aşteptaţi miercuri, 26 octombrie, începând cu ora 8.30, la sediul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu.
Persoană de contact: locotenent-colonel Oliver Anghel - telefon mobil 0722630853.


Statul Major General