Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 129
Data: 28-10-2016


Exerciţiul Patriot Shock V


Militari ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” vor participa alături de militari americani din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forţelor Terestre ale SUA, dislocate în Europa (USAREUR), în perioada 1– 12 noiembrie,  la exerciţiul PATRIOT SHOCK V, ce se va desfăşura în Tabara de Instructie şi Poligon de Trageri Sol-Aer Capu Midia, judeţul Constanţa.
PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forţele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R şi una PATRIOT.
Scopul exerciţiului este de a antrena echipele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.
Exercițiul are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.
Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte şi este inclusă în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forțelor Aeriene.


Statul Major General