Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 83
Data: 15-07-2016


Festivitate de absolvire la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au participat vineri, 15 iulie, la festivitatea de absolvire a Promoţiei 119 „Andrei Mureșanu – 200” a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

Ceremonia militară a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist din 14 iulie, de la Nisa.
Ministrul Motoc i-a felicitat pe absolvenți pentru eforturile depuse în obținerea rezultatelor și i-a înmânat un stilet şefului de promoţie pe universitate, maior Valeriu Adrian Jianu.

În discursul său, Mihnea Motoc a apreciat calitatea învățământului militar preuniversitar și universitar, dând exemplul colegiilor naționale unde promovabilitatea la bacalaureat în ultimii ani a fost de sută la sută. Totodată, ministrul apărării naționale a cerut o mai mare exigență științifică și rigurozitate academică în învățământul postuniversitar.
Promoţia acestui an a cuprins 72 de ofiţeri absolvenți ai Facultății de Comandă și Stat Major, 67 absolvenţi ai Facultății de Securitate și Apărare și 59 absolvenți ai cursurilor Colegiului Național de Apărare.

Înfiinţată la 8 august 1889, prin Înaltul Decret al Regelui Carol I, Şcoala Superioară de Război a reprezentat piatra de temelie a Universitatăţii Naţionale de Apărare „Carol I”. Instituţia militară de învățământ a făcut paşi importanţi de-a lungul timpului pentru modernizarea învăţământului şi pentru crearea unei unități de prestigiu, cu o educaţie de calitate compatibilă cu sistemele de pregătire a personalului din armatele statelor membre ale NATO şi UE.


Statul Major General