Statul Major al Apărării
Secția Informare şi Relaţii Publice
E-mail: relatiipublice.smap@mapn.ro
Contact: 031-426.07.27

COMUNICAT NR. 7
Data: 11-03-2019


Forumul global al forțelor pentru operații speciale – The Global SOF Forum


 În perioada 5 – 7 martie 2019, directorul Statului Major al Apărării (SMAp), generalul de brigadă Corneliu Postu, a participat la „Forumul global al forțelor pentru operații special – The Global SOF Forum” care a avut loc în Tampa, Florida, SUA.

Aflat la a V-a ediție, evenimentul a avut ca scop principal crearea unei comunităţi formată din factori de decizie politico-militari, specialişti militari şi operatori economici care să promoveze şi să contribuie la o mai bună înţelegere a rolului şi importanţei forţelor pentru operaţii speciale în noul context internaţional de securitate.

În cadrul simpozionului au fost abordate teme specifice forțelor pentru operații speciale și au fost discutate subiecte referitoare la securitatea globală în contextul schimbărilor demografice, evoluția amenințărilor și provocărilor, precum și schimbările din domeniul securității informatice.

Participarea delegației Armatei României la această activitate reprezintă o oportunitate pentru creşterea vizibilităţii şi pentru promovarea imaginii Armatei României şi a structurilor de forţe pentru operaţii speciale în plan internaţional.

România a găzduit cea de-a doua ediție a seminarului, care a avut loc la București în luna septembrie 2017.
Biroul presă şi operaţii mass-media/SMAp