Generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, locțiitor al șefului SMAp

Data: 29-08-2022

Generalul-locotenent Gheorghiță Vlad a fost numit în funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, începând cu data de 16 august a.c.
În perioada februarie 2020 – august 2022, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad a îndeplinit funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării. De-a lungul carierei sale de până acum a mai deținut funcțiile de comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, comandant al Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, comandant al  Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” și comandant al Batalionului 631 Tancuri „Oituz”.
Între formele de pregătire profesională și de carieră absolvite se regăsesc cursurile Facultăţii Interarme a Academiei de Înalte Studii Militare și ale Colegiului Naţional de Apărare Bucureşti, precum şi masterul în Studii Strategice, U.S. Army War College - Carlisle, SUA.
În semn de apreciere pentru rezultatele obținute și contribuția adusă la consolidarea prestigiului Armatei României, generalului-locotenent Gheorghiță Vlad i-au fost conferite numeroase distincții, printre care Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, Emblema de Merit clasa a III-a „În Serviciul Armatei României”, Emblema de Merit clasa a I-a „În Serviciul Păcii”, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării și Emblema de Onoare a Forţelor Terestre.
 

Comunicate

Evenimente recente

05-12-2023 Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Turce

02-12-2023 Întrevedere între șefii Apărării din România și Republica Turcia

01-12-2023 Parada Națională Militară